top of page

CARDIO MADNESS

A venit caldura si au inceput sa apara! I-am vazut deja pe strazi! A inceput sezonul de ... jogging!Activitatea preferata a oamenilor pentru a-si reintra in forma!


Cu aceasta ocazie, desi am mai atins acest subiect in posturi anterioare, a venit momentul sa acordam atentie totala si sa lamurim confuzia in ceea ce priveste CARDIO-UL.


Facem cardio fiindca ne-a fost intiparit in minte de mult timp ca este metoda prin care ne atingem telurile estetice, de a slabi, tonifia (etc). Apoi incepe sa ne placa datorita eliberarii de endorfine (runners high) si a statutului social (da, alerg – imi pasa de mine).


Cand vorbim despre cardio, ne referim aici la cardio-ul acela constant, facut cu orele, la o intensitate medie (65-70 % din max ritmului cardiac), vezi – jogging, banda, eliptica, etc.


Insa am fost pacaliti! Nu doar ca aceasta activitate nu este o cale buna pentru a obtine rezultate, ci facuta in exces este chiar in detrimentul telurilor noastre de a ne intra in forma!


Astfel, e necesar sa fim informati asupra costului pe care il are si sa o folosim ca o unealta, intr-un mod inteligent: fie pentru beneficiile ei din punct de vedere cardio-vascular, fie pentru ca pur si simplu ne place, dar nu pentru a-ti atinge telurile estetice.


In urmatorul post vom discuta despre dezavantajele acestei activitati!

Comments


bottom of page