top of page

Corpul uman este facut pentru a se misca!


Beneficiile aduse prin miscare atat fizicului, psihicului cat si sanatatii in general, sunt mai numeroase decat ne putem imagina.


Din pacate, in era noastra suntem impinsi prin circumstante si lipsa de educatie in domeniu spre a neglija aceasta nevoie primordiala, ceea ce in timp duce la pierderea abilitatii de a o face corect (coordonare, proprioceptie) sau de a o face in totalitate. (mobilitate, sustinere musculara).


Folosim termenul de miscare fiindca ceea ce astazi numim antrenament, fitness sau alte categorii, acum ceva timp facea parte din modul natural de a trai si de a interactiona cu mediul inconjurator.


In ziua de azi este ceva separat de viata cotidiana, un lucru exterior ce poate fi facut doar in locuri special amenajate si intr-un moment in care toate planetele sunt aliniate.

Insa niciodata nu este prea tarziu! Ceea ce a fost uitat poate fi reinvatat, ceea ce a fost pierdut poate fi redobandit!


Astfel, acest post este introducerea unei serii focusate pe reinvatarea modului corect de a ne misca (primul pas necesar in setarea unei baze solide, ce sustine progresul ulterior), pentru ca in timp sa redobandim abilitatea de a face asta la potentialul nostru maxim.

Comments


bottom of page