top of page

Mersul Fermierului

Actualizată în: 27 aug. 2018

Un exercitiu vedeta care ar trebui sa isi gaseasca locul in orice program de antrenament – Mersul fermierului (orice variatie – si exista multe variatii).


Simplitatea acestui exercitiu este intrecuta doar de numarul mare de beneficii pe care il aduce.


Pentru a executa acesta miscare trebuie doar sa ridici o greutate si sa o cari pentru o perioada specifica de timp sub o anumita forma. In acelasi timp, aceasta nu necesita nici un echipament specific, ci poate fi facuta cu orice fel de greutate, gantere, KB, saci, discuri, etc.


Poate fi folosit pentru orice tel: conditionare, masa musculara sau forta. - Forta: greutate mai mare pentru un timp mai scurt (20-30 sec) - Masa musculara: greutate medie si timp sub tensiune mai mare (60 sec) - Conditionare: pauze mai mici, timp mare (60-90 sec) si mers mai alert, corpul fiind aflat sub un nivel mare de tensiune duce la o cantitate mare de energie folosita.


De asemenea, acest exercitiu implica toata musculatura corpului: - Trapez-Omoplati – fiind muschi de anduranta, raspund cel mai bine la cat mai mult timp sub tensiune. Faptul ca muschii se afla intr-o pozitie de stretch contribuie la hipertrofie, iar complexul scapular tras in spate si jos, contribuie la postura imbunatatita. - Priza – o priza puternica are tranzitie apoi pentru tot restul antrenamentului fiindca de multe ori esti limitat de cat poti tine in mana ca si greutate. - Centura abdominala – pentru a mentine postura corecta, toti muschii abdominali lucreaza sinergistic. Componenta de anti-rotatie este adaugata de asemenea cand folosesti variatii unilaterale. Centura abdominala puternica ajuta in crearea tensiunii in tot corpul pentru orice miscare si reprezinta o asigurare foarte buna pentru protejarea coloanei vertebrale impotriva accidentarilor.


Datorita micro-oscilatiilor aparute in corp din schimbarea pozitiei in mers, corpul recruteaza si musculatura stabilizatoare creand tensiunea totala ridicata mentionata anterior.


Executia exercitiului necesita pastrarea trunchiului stabil, pasii mici, postura corecta. Pe langa asta, este importanta si ridicarea corecta a greutatilor de pe sol – vezi post:Eficienta in acest exercitiu duce si la o imbunatatire in abilitatea de a cara cumparaturile intr-un singur drum!

Opmerkingen


bottom of page