top of page

Mit spulberat - abdomene pentru a scapa de burta !

Unul dintre cele mai vechi si des intalnite mituri (care pur si simplu ma scoate din minti) este:


- Fac abdomene ca sa mai dau burta jos !


Atat oamenii obisnuiti cat si antrenorii cad victima acestui mit, in lipsa unei informari mai adecvate milioane de abdomene sunt facute zilnic in toata lumea, inutil, ba chiar dauntator, in cautarea unei talii mai subtiri.


Adevarul este ca antrenarea in mod direct a abdomenului NU influenteaza tesutul adipos care se afla deasupra muschiului.


Chiar daca muschiul creste in urma stimulului oferit din antrenament, acesta impinge mai mult in exterior tesutul adipos creand o talie mai groasa viziual. Aceasta problema este in general intalnita la femei, care in cautarea unui abdomen subtire, abordeaza aceasta metoda si se indeparteaza cu atat mai mult de telul dorit.


Astfel, solutia pentru a scapa de grasime nu este aceea de a antrena si creste tesutul muscular, ci de a scapa de stratul adipos. In acest sens, abdomenul fiind un muschi relativ mic la fel este si consumul lui de energie (in comparatie cu cvadriceps, femurali, dorsali, piept), avand astfel un impact minor asupra consumului de energie.


Un beneficiu pentru antrenarea abdomenului poate fi formarea muschiului pentru a fi mai vizibil (atunci cand stratul adipos este eliminat) si cresterea vascularitatii in zona respectiva (cu un impact minor asupra mobilizarii grasimii din acea zona).


Spune NU abdomenelor infinite si claselor care se axeaza pe abdomene! Alege o placa (plank) si spune NU prajiturilor (care iti sunt impinse impotriva vointei tale, evident).
Comments


bottom of page