top of page
  • Poza scriitoruluiclaudiuconstantino

Post I.–Implemente speciale pentru antrenamente - KettleBell


Implement I – Kettlebell


Kettlebell-ul este o "bila" de metal cu un maner atasat.Este o ustensila folosita in general pentru un set de exercitii specifice, majoritar balistice, care combina anduranta, forta si mobilitatea. Acestea pot fi folosite si ca greutati (gantere) obisnuite, dar cu extra beneficii datorita modului lor diferit de a exercita forta.


Spre deosebire de gantere, greutatea KB-ului este extinsa dincolo de mana, inegal distribuita. Datorita acestei forme deosebite, ea exercita forte instabile care solicita mai tare musculatura in cautarea unui echilibru.


Prin natura exercitiilor specifice, KB lucreaza cel mai mult intregul lant posterior urmand apoi sa includa si umerii, centura abdominala si priza. Asemenea miscari imita activitatile din lumea reala mai mult decat "ruda" acestuia, gantera. Insa, spre deosebire de gantere si haltere, KB sunt facute mai mult pentru a construi anduranta sau se preteaza cu antrenamentele HIIT, nefiind potrivite pentru a dezvolta forta maximala.
Miscari de baza:

· Conventional Swing

· American Swing

· Clean

· Snatch

· Push Press

· Genuflexiuni Goblet

· Indreptari

· Ramari / Presa Militara


Si majoritatea exercitiilor care pot fi facute si cu o gantera.


Pentru mai multe detalii despre executia acestor miscari si includerea lor in antrenamente poti consulta Manualul de Conditionare creat specific pentru a introduce in antrenamentele voastre beneficiile acestor echipamente/implemente speciale.


Comments


bottom of page