top of page
  • Poza scriitoruluiclaudiuconstantino

Post III.–Implemente speciale pentru antrenamente - cIOCAN SI aNVELOPA

Implement III – Ciocan si Anvelopa


In momentul in care arunci prin aer cu un ciocan sau incerci sa rastorni un cauciuc imens, practic coordonezi intregul corp - partea superioara, picioarele si abdomenul lucreaza in sincron pentru a realiza niste miscari functionale, dinamice si explozive. Ce poti sa vrei mai mult? Din aceste motive ele isi gasesc locul cu usurinta si in vietile sportivilor sau atletilor.


Miscari de baza:


HAMMER SLAMS - exercitiul de baza pentru ciocanAceasta miscare (izbit cu greutate) dezvolta masa musculara in timp ce cladeste conditia fizica generala. O miscare buna ce lucreaza corpul de la picioare pana la umeri.


Unul dintre cele mai mare efecte asupra performantei acestui exercitiu este abilitatea de a te antrena exploziv in mai multe planuri de miscare prin rotatie si anti-rotatie, ceea ce are tranzitie mai buna catre miscarea reala si naturala a oamenilor.


Alte beneficii ale acestui exercitiu sunt:


- Centura abdominala puternica - miscarea de rotatie si anti-rotatie prezenta in izbitul ciocanului cladeste abdomenul in plan transversal, coloana e bine protejata si BAM!... putem spune: 6 pack baby!


- Tranzitia ciocanului dintr-o mana in alta si preluarea acestuia, avantul pentru pregatirea izbiturii, complexitatea miscarii conduce catre o coordonare extraordinara.


- Efectul de soc creat prin izbirea greutatii ajuta la intarirea tendoanelor si a articulatiilor. - Priza mai puternica - socul mentionat anterior solicita si priza pentru a nu scapa greutatea din mana fortand o strangere mai ferma.


- Elibereaza agresivitatea interioara si elimina stresul (asemenea luptelor); recomandat pentru persoanele introvertite, care au tendinta sa acumuleze o doza mai mare de energie negativa.


TIRE FLIPS - exercitiul de baza pentru cauciuc
Un tire flip este similar ridicarii la piept din haltere - ridici o greutate de jos in pozitia verticala. Traiectoria miscarii permite sa te apleci spre greutate folosind in mare parte picioarele pentru a ridica greutatea. Datorita acestei pozitii, este o metoda foarte buna pentru a antrena o flexie globala a coloanei.


Aceasta miscare este excelenta pentru a dezvolta putere, forta si pentru a construi masa musculara.


Miscarea de a ridica cauciucul antreneaza de asemenea explozivitatea partii inferioare a corpului, urmata de o tripla extensie si forta in partea superioara pentru a termina ridicarea. Este o miscare atletica greu de imitat.


Pentru mai multe detalii despre executia acestor miscari si includerea lor in antrenamente poti consulta Manualul de Conditionare creat specific pentru a introduce in antrenamentele voastre beneficiile acestor echipamente/implemente speciale.


Comments


bottom of page