top of page
  • Poza scriitoruluiclaudiuconstantino

Post IV.–Implemente speciale pentru antrenamente - sACI

Implement IV – Saci


Principala caracteristica a sacilor de nisip este instabilitatea, centrul masei unui sac este in continua miscare iar tu trebuie sa muncesti sa controlezi schimbarile care au loc. Acest factor construieste forta, stabilitate si are beneficii mari asupra performantei, mai ales daca esti atlet.


Tema instabilitatii o putem vedea la multe dintre ustensilele mentionate, similar cu viata de zi cu zi unde lucrurile nu sunt neaparat egal distribuite ca si greutate sau miscarile nu sunt neaparat fixe si ordonate.


Dupa prima interactiune cu un sac de nisip instabil vei avea revelatia ca pentru a putea manipula aceasta greutate instabila priza trebuie sa sufere, devenind astfel mult mai puternica.Sacul poate fi folosit pentru majoritatea exercitiilor din pattern-urile de miscare de baza. Modurile specifice de a le folosi sunt pentru carat, deasupra capului, in pozitia de la piept (front rack), zercher - toate dezvolta tensiune in intreg corpul si lucreaza la stabilitatea centurii abdominale


Sacii pot fi folositi in majoritatea exercitiilor clasice plus variatii de carat care solicita muschii stabilizatori.


Pozitii pentru saci sunt: Front rack position (la piept) / Shoulder position (pe umar) / Overhead (deasupra capului)


Pentru mai multe detalii despre executia acestor miscari si includerea lor in antrenamente poti consulta Manualul de Conditionare creat specific pentru a introduce in antrenamentele voastre beneficiile acestor echipamente/implemente speciale.


Комментарии


bottom of page