top of page
  • Poza scriitoruluiclaudiuconstantino

Post V.–Implemente speciale pentru antrenamente - Franghii

Implement V – FranghiiFranghiile sunt considerate ca fiind o unealta folosita in special pentru partea superioara a corpului, fiind descrise si ca un echivalent al sprinturilor pentru partea superioara. Insa acestea, la fel ca celelalte implemente, lucreaza intregul corp, de la abdomen, spate, fesieri, pana la intreaga parte superioara a corpului.


Franghiile vin in diverse lungimi si grosimi care impacteaza dificultatea cu care sunt manevrate. Cu cat mai lunga sau mai groasa este franghia, cu atat mai multa forta trebuie sa produci pentru a crea valuri, iar cu cat mai departe esti de punctul de ancorare, cu atat mai mult sporesti rezistenta.


Acestea sunt folosite in general pentru antrenamentele HIIT, sa dezvolte putere, explozivitate si cresterea capacitatii aerobe si anaerobe.


Implica intregul corp si sistemul neuro-muscular: centura abdominala si partea inferioara stabilizeaza si transfera forta catre partea superioara care exercita forta transferata.

Un alt avantaj al franghiilor este si acela ca permit miscari in toate directiile si cu cat sunt mai variate miscarile pe care le abordezi, cu atat mai mult actionezi diferit asupra musculaturii si dezvolti forta, coordonare si mobilitatea umerilor.Faptul ca fiecare brat controleaza o franghie diferita contribuie in timp si la eliminarea imbalansurilor musculare intre cele 2 parti ale corpului.


Ard multe calorii datorita beneficiilor mentionate mai sus.


Alte avantaje:


➢ Impact scazut asupra articulatiilor datorita faptului ca musculatura este cea care lucreaza fara ca o greutate sa exercite forta asupra structurii corpului.

➢ Versatilitate si usurinta de montare/demontare - pot fi atasate oriunde foarte simplu. ➢ Cresc pragul de rezistenta pana la acumulare de acid lactic.

➢ Sunt distractive si au o varietate foarte mare de miscari specifice.


Exercitii de baza:

· Waves ( Valuri)

· Slam

· Whip

· Circles ( Cercuri)


Pentru mai multe detalii despre executia acestor miscari si includerea lor in antrenamente poti consulta Manualul de Conditionare creat specific pentru a introduce in antrenamentele voastre beneficiile acestor echipamente/implemente speciale.


Comments


bottom of page