top of page

SPRINTUL

Un mod specific de antrenament tip HIIT demn de mentionat este: Sprintul! Cum am stabilit in postul anterior, HIIT-ul este in sine o modalitate excelenta de cardio, insa sprinturile aduc la masa propriile beneficii pe langa cele mentionate in postul anterior.


Cum sprintul este o expresie a fortei relative, cu cat mai usor esti si cu cat mai multa masa musculara (generatoare de forta) ai, cu atat mai eficient vei fi cand sprintezi. De aceea, in momentul in care faci sprinturi, transmiti corpului un semnal de a renunta la greutate corporala si de a pune masa musculara.La fel cum in cazul cardio-ului de intensitate medie corpul foloseste grasime ca si combustibil, trimitand un semnal corpului pentru a pastra grasime, sprinturile, fiind un efort maximal, folosesc ca sursa de energie glicogenul din masa msculara astfel trimitand semnalul necesitatii unei rezerve mai mare de glicogen (masa musculara).


Sprinturile pot fi folosite si ca potentiator al sistemului nervos si ca modalitate de a imbunatati partitionarea de nutrienti in organism.

Daca sprinturile in general sunt bune ... sprinturile la deal sunt urmatorul pas pe scara progresiei beneficiilor.

Acestea pluseaza cu: - a avea in mod natural pozitia corecta (tehnica corecta - aplecarea corpului, contactul dintre picior si sol) - activarea corecta a musculaturii (fesieri, femurali) - soc/stres mai mic pentru articulatii, deoarece corpul are perceptia efortului maxim fara a ajunge la viteze mari


Sper sa ne vedem la un deal intr-o buna zi!

Comments


bottom of page